roxane toth

Hogyan osszuk be az időnket az Adventi időszakban?

2019. december 02. - Roxane Toth

img_5847.jpegDecember 2.-a van Advent első hete. A boltokban már október (van ahol már szeptember) óta a polcokon megjelentek a karácsonyi csomagolású csokik, mikulások, adventi kalendárok és természetesen a karácsonyi díszek, mi pedig fejünkbe kérdőjellel sétálunk végig ezeken a sorokon, hiszen még annyi időnk van karácsonyig, ráérünk ezzel foglalkozni és az ősz amúgy is a bekuckózás, kicsit lustizás évszaka. Azonban az ősz nagyon hamar elpörgött legalábbis nekem minden bizonnyal és azt se tudom, kinek egyáltalán mit vegyek, mikor hova menjek, mikor mit csináljak. Pedig tennivaló és elképzelés az akad bőven.

Idén azért kicsit igyekeztem előre gondolkodni, úgyhogy november utolsó hetének pontosabban a közepén (November 27.) nekiálltam a tervezésnek. Az eddigi évek tapasztalatai alapján sajnos nem elég a majd "lesz, ami lesz" elvet követni és a majd "úgyis emlékezni fogok arra, hogy".. Ezek az elvek alapján mindig rohannom kellett, soha semmire nem maradt úgy igazán időm, amikor kiélvezhettem volna magát a készülődést is.

img_5860.jpeg

  1. Tervezzünk meg minden napot

Igen-igen pontosan jól tudom, hogy ez mennyire sablon valamint tisztába vagyok a szkeptikusabbak hozzáállásával mint: "mivan ha nem úgy alakul? vagy a honnan tudjam, mit fogok csinálni jövő kedden?". Azonban nagy általánosságba elmondhatom, hogy mindenkinek meg van a napi és heti rutinja: mikor dolgozik, mikor végez házimunkát, stb. Mindössze csak ezeket kell kibővíteni a karácsonyi készülődéssel járó tennivalókkal. Vegyünk elő egy füzetet vagy egy alap naptárat, ha nem akarunk különösebben bíbelődni vele. Én nagyon szeretek kreatívkodni úgyhogy készítettem egy saját naptárat.

  1. Mi legyen a terv?

Na oké, meg van az tervezőnk, meg vannak az átlagos rutin feladatok, de mikor mit csináljunk? Fontos, hogy ne arra törekedjünk, hogy mindennel minél gyorsabban végezzünk. Ez a 24 nap igenis a készülődésről szóljon minden percben. Legfontosabb! ÉLVEZD KI MINDEN PILLANATÁT. Csak és kizárólag annak fogj neki, amit tényleg meg is szeretnél csinálni. Ha te utálsz sütni ne nyaggasd magad azzal, hogy megsüsd a mézeskalácsot, hogyha amúgy is utálod az egészet, helyette inkább szánd másra az idődet. Vedd figyelembe, hogy ne akarj magadtól túl sokat egy nap 24 órából áll, ha megszakadsz akkor is.

  1. Készíts listákat

Két kardinális kérdés van ilyenkor karácsonykor: Kinek milyen ajándékot vegyünk? Mi legyen a karácsonyi menü? Ez a két legnehezebb és legtöbb fejtörést okozó feladat. FIGYELEM a vásárlást sose hagyd az utolsó pillanatra. A boltok tele lesznek, nem is biztos, hogy mindent be tudsz majd szerezni. Az ajándékoknál írd össze, hogy kinek mit akarsz venni és a legfontosabb, hogy hol! Ha megvan, pipáld, akár a naptáradban egy-két napot szánhatsz kizárólag az ajándékvásárlásra.

img_5850.jpeg

  1. Kapcsolódj ki, szentelj időt a családodra

Relaax egy kicsit állj meg és szánj időt magadra. Menj el egy jó kozmetikushoz. Heti pár órát szentelj magadra is. Önmagad felfrissítése mellett fontos észben tartani, hogy a karácsony a legszebb és a legnagyobb családi ünnep. Szervezz közös programokat, például egy kis kirándulást a helyi ünnepi világítással telített belvárosi utcákon.

img_5868.jpeg

  1. Hangolódj

Igen, most jöhetnek a 2366-szor hallott, de üvöltve énekelhető karácsonyi számok és a kedvenc karácsonyi filmek. Na, én nem a reszkessetek betörőkre gondolok hanem a még talán nem annyira agyonjátszott vígjátékokra. Sapka, sál, nagykabát elő és irány a helyi karácsonyi vásár. Főzz otthon forralt bort, izzítsd be az illatgyertyákat, vedd elő a meleg bolyhos zoknit és a kedvenc könyved. TUTI CHRISTMAS MOOD.

  1. Egy kis segítség

Ha esetleg megtetszett a tervezőm és szívesen használnád, akkor nyomtasd ki bátran. Itt találod:

süti beállítások módosítása