roxane toth

Hogyan alakítsd saját stílusod szerint az Iphone-od?

Új lehetőség az Apple-nél

2020. szeptember 28. - Roxane Toth

img_0203.PNG

Szuper újításokat hozott az új iOS 14 az Iphone-osok számára. Valljuk be, ezt már nagyon régóta vártuk. Igaz, a jelenlegi megoldás igen csak időigényes, de esztétikailag gyönyörű és egyedi képernyők kreálását teszi lehetővé. 

Lássuk a szükséges lépéseket és lehetőségeket:

1. A telefon frissítése

Az új rendszer csak az Iphone 6S-től használható, akinek 6 vagy annál régebbi készüléke van, sajnos neki nem elérhetőek a funkciók.

Ellenőrizd, hogy a telefonod le van frissítve iOS 14-re, amennyiben nem, úgy kezdj bele.

Beállítások / Általános / Szoftverfrissítés

2. Widgetek

Az Android már régóta használja, de az Apple-ösöknek teljesen új jelenség. 

Úgy tudod előhozni őket, hogy a kijelződre feloldott állapotban az ujjadat egy üres helyen hosszabb ideig nyomva tartod. Ekkor a kis ikonok elkezdenek mocorogni és a jobb felső sarokba megjelenik egy + jel. Itt találod az alkalmazásaid widgetét, pl. fényképek, időjárás. Nekem ezekkel az az egyetlen problémám, hogy nem igazán személyre szabhatóak. 

Az Apple Store azonban tartogat számunkra jó pár lehetőséget, erre is. Én a Widgetsmith-t használom, ez egy teljesen ingyenes app, amikkel létrehozhatsz több féle kreációt.

3. Parancsikonok

Először is mentsd le azokat a képeket, amiket használni szeretnél. Tökéletes erre a Pinterest, de Etsy-n több kreálmány megvásárolható, ha valaki nem szeretne vele bíbelődni, vagy valami különlegeset keres. VAGY akár a saját képeidet is használhatod, most te határozod meg mi, hogy nézzen ki.

Lépj be a Parancsok app-ba. A jobb felső sarokban található + jellel Új parancsot hozhatsz létre. Műveletek hozzáadása, azon belül is a Szkriptek írása, majd az Alkalmazás megnyitása. A világoskékkel jelzett mezőbe kattints a Kiválasztás feliratra, itt megadhatod, melyik appot szeretnéd formázni. A jobb oldalon lévő kék mezőben lévő ...-on belül, add meg a Parancs nevét. Én ide az alkalmazás nevét írtam. Majd kattints a Hozzáadás a Főképernyőhöz menüpontra.

Itt adhatsz képet és feliratot az Appnak. A NÉV ÉS IKON A FŐKÉPERNYŐN alatt kattints rá a képre, majd a Fotó kiválasztására. Válaszd ki a kívánt fényképet. Ezt követően adj nevet az appnak, ez bármi lehet, amit te szeretnél, én az Appok rendes nevét használtam. 

DE ezt is fel tudod turbózni, még pedig az Instagram Fonts Generator oldalán. Nyisd meg a Safariba, gépeld be a kívánt szöveget és válassz az írásmódok közül. Majd jelöld ki, másolás, "Új parancs" helyére való beillesztés. Ezt követően jobb felső sarok Hozzáadás. És az App már a Főképernyődön is van.

TUTI: Ezek valójában megnyitási parancsok a telefonod számára, nem magának az app-nak a kinézetét módosítod, csupán egy "rövid programot" írsz rá a telefonodon. Ezért van az, hogy amikor az általad kreált ikont nyitod meg, a telefonod előtte felnyitja a Parancsok app-ot, hiszen ezen keresztül tudja elérni azt, amit te megadtál neki. 

4. A valós appok elrejtése

Miután a főképernyőre tetted az általad személyre szabott Parancsot, ideje, hogy a valós appokat elrejtsük. Tarts dlenyomva az ujjad egy üres részen a Főképernyőn, amíg az ikonok mozogni nem kezdenek. Ezt követően érintsd meg az elrejteni kívánt app bal felső sarkában lévő - jelet és válaszd az Áthelyezés az Alkalmazáskönyvtárba lehetőséget. El is tűnt.

FONTOS! Az appokat ne töröld, mert akkor az általad írt Parancs sem fog létrejönni.

5. Rendezd be a Főképernyőt

Most már minden hozzávalód meg van az egyedi kinézethez, rendezd el az ikonokat és a Widgeteket izlésed szerint, és élvezd a munkád gyümölcsét. 

Megérdemled ♥

A jövő heti részben még bővebben írok a Widgetekről és a testreszabásukról. De addig is kövess be a Facebook oldalamon, amin folyamatosan értesítést kapsz, ha új tartalmat töltök fel. Ezzel az újdonsággal kapcsolatosan tartogatok nektek meglepetéseket! Ha tetszett a cikk, ne felejtsd el lájkolni.

Sziasztok

süti beállítások módosítása