roxane toth

Ezért nem lesz soha olyan tested, mint az influenszereknek

Kíméld meg a testedet, ne gyötörd a lelkedet.

2020. augusztus 23. - Roxane Toth

img_3620.jpgAz előző posztomból, amit ide kattintva olvashattok, megtudhattátok, miért is nem fogtok soha, de soha úgy kinézni, mint az az influenszer, akit annyira tökéletesnek véltek, hiszen ők sem néznek ki pontosan úgy, mint az Instagrammon. Ennek az oka egyszerűen csak az, hogy a tökéletesség szintje nem létezik. Azonban nem beszéltem nektek arról, hogy a testkép mennyire torzítva van a közösségi médiában, ez által komolyabb frusztrációkat okozva másoknak.

A testkép illúziója egy aknamező. A @beauty.false vagy a @celebface oldala, egymás mellé teszi a hírességek képeit, amikkel így szemmel láthatjuk azt, hogy a jól lefotózott képek nem tükrözik a valóságot. Ez nem azt jelenti, hogy ettől ezek a hírességek vagy influenszerek rosszabbak lennének, sokkal inkább emberibbek, hasonló hiányosságokkal, mint mi.

Megfeledkezünk arról, hogy azok az influenszerek, akiket istenítünk, tökéletesnek tartunk, és a tippjeiket vagy az általuk használt terméktípusokat kérjük tőlük, majd áhitattal vásárolunk be közölük, aztán semmi változás nem történik, ők emberek is elsősorban hétköznapi emberek, cellulittal, pufadt hassal, pórusokkal, pattanásokkal, textúrált bőrrel, amiben még egyszer hangsúlyozom SEMMI SZÉGYELNI VALÓ NINCS. Ezek is teszik az embert emberré.

JELENLEGI TREND:   Darázsderék

Az egyik legabszurdabb és rengeteg hírességnél látott szerkesztés. Ez a trend nem más, mint a fűző, mely eredete az ókorig nyúlik vissza. Célja a derék karcsúsítása és a mellek (majd a fenékrész) kihangsúlyozása. Ez borzalmasan amorf képet ad a női testnek. Amennyiben valaki nem lenne tisztába vele felső testrészünk alatt az alábbi létszükségletű szerveink lapulnak többek közt: szív, tüdő, rekeszizom, máj, gyomor, hasnyálmirigy, vékonybél, vastagbél. Amennyiben az áhított derékméret miatt a fűzőt erősen fűzve hordjuk, ennek hatására a belső szervek elmozdulnak, hiszen NINCS ELÉG HELY ODABENN. Arról nem is beszélve, hogy a bordák deformálódnak, a légzési kapacitás csökken, ezen felül emésztési zavarok keletkeznek.

TUDTAD? Nem csak a nők számára találták fel a fűzőt, férfiak is viselték. Azonban az ő számukra az egyenes tartást hivatottak adni, viszont a pocakot is jól elfedték.

Arról sem érdemes megfeledkezni, hogy ez csak egy trend, ami, mint tudjuk folyamatosan változik, módosul, átalakul. Amit most tökéletes testnek tekintünk, pár év múlva hülyeség lesz. A jelenlegi trend a nevetségesen vékony, nagy mellekkel, nagy csípővel, nőiesen sportosan és cellulit mentesen. 5 évvel ezelőtt az xxxs-es méret volt a menő, kis mellekkel, kidudorodó bordákkal, beesett arccal. Komolyan, mint az éhségreklám. Abszolút lehetetlen elérni a tökéletes testet, hiszen ennek a fogalma folyamatosan változik.

Mindannyian különböző genetikával rendelkezünk, arról nem is beszélve, hogy a szépség, mint olyan, mindenki számára mást jelent. Ne pazarold az idődet azzal, hogy a saját testedet bűnteted, hogy az aktuális trendnek eleget tegyél. HÜLYESÉG!

Mind a hagyományos, mind a social médiában olyan borzalmasan messzire mentek, hogy lehetetlen bárkinek is elérni ezeket. Sem nekünk, sem az influenszereknek, sem a hírességeknek, hiszen senki sem néz ki így igazán. Tehát ne hasonlítgasd össze magadat másokkal, pláne ne olyanokkal, akiket a közösségi médiában látsz. Nem úgy néznek ki, egyikük sem testesíti meg a szépségszabványokat, amiket adott esetben még képviselnek is.

A tested szó szerint csak egy ház, amelyben a lelked lakik. Tiszteld, de ne váljon a rögeszméddé.

süti beállítások módosítása