roxane toth

Mit jelent a most?

A múlt változtathatatlan, a jelenben dönthetsz, a jövőben maximum bízhatsz.

2020. szeptember 26. - Roxane Toth

img_9336_1.jpg

"Most tényleg megcsinálom." "Nem, ezt nem halogatom tovább." "Nem várok másra."

A most a mának ez a pillanata. Most ezt a posztot magadért olvasod. 

Miért más annyira a most?

Mert lehetőséged van. Most még megcsinálhatod, amit tegnap nem. Hajlamosak vagyunk csúsztatni a dolgainkat. Ez egy teljesen emberi cselekvés, vagyis inkább nem cselekvés. "Majd később jobb lesz." "Most nincs kedvem, majd holnap." Aztán sose jön el a pillanata. Ami marad, a megbánás.

Nem mondom, hogy minden ötlet valósításra kész, azonban ha valami nem hagy nyugodni, az változásért kiált. Az agyad, így próbál szólni neked. Gondolatokkal. A most-odat követeli. 

Tanulj!

Tanulj meg hallgatni a megérzéseidre, a gondolataidra. Ne keress ok-okozati tényezőket, kifogásokat, összeesküvés elméleteket. Figyelj magadra. Az edukáció a világ egyik legfontosabb dolga egy ember számára. Ez által fejlődhetsz és mehetsz tovább az úton, enélkül stagnálásra készteted magad. Sokan úgy gondolják, hogy a tanulás csak az iskolai keretek között történik, ami alapból elvette a kedvüket az egésztől. A tanulás egy élethosszig tartó folyamat. Nem egy könyvvel kezdődik és nem egy vizsgával végződik.

Minden elolvasott könyv vagy tanulmány tanulság. Fontos, hogy megfelelő forrásból táplálkozzunk. Azonban azzal is legyünk tisztába, attól mert valaki olvasott egy könyvet, még nem szakértője az adott területnek. DE Minél többet tudsz, annál értékesebb vagy.

Amennyiben a külsődön szeretnél változtatni, például: bőrt ápolni. Ne a 20. influenszer reklámjaiból táplálkozz, aminek valószínű nincs túl hiteles mögöttes tartalma. Nem feltétlen azért, mert nem akarja tesztelni, hanem azért mert nincs elég ideje egy projekten belül. A bőrápolási termék kipróbálása több hónapos folyamat, nem két felkenésé. A hajápolásról nem is beszélve. Krémmánia.hu szerintem a legjobb alternatíva, ha segítség kell, itt a termékek összetevője is le van írva.

Fejlődj folyamatosan, abba az irányba amerre az érdeklődési köröd húz. Sosem tudhatsz eleget, mindig van új a nap alatt. Ha többet foglalkoznánk a ma megélésével, nem lenne tele a facebook okoskodó egymást köpködő emberekkel. Fogd a telefonod, nyomd ki az értesítéseket és foglalkozz magaddal és a körülötted élőkkel. Ez az, ami értéket ad neked.

Élj vele, mert most még megteheted. Mit hoz a holnap? Ki tudja? A múlt változtathatatlan, a jelenben dönthetsz, a jövőben maximum bízhatsz.

Hasznos csatornák:

A minden értelmes témával foglalkozó csatorna - Tanulom magam

Minden nőnek és férfinak kötelező csatorna - Hormonmentes

Bőrápolási kisokos - Cassandra Bankson (be lehet állítani az automatikus magyar fordítást)

süti beállítások módosítása