roxane toth

Karácsonyi készülődés ezúttal kicsit másképp AJÁNDÉK letölthető listákkal

Légy összeszedett

2020. november 29. - Roxane Toth

advent.jpg

Idén elmaradnak a karácsonyi vásárok, ami nekem hatalmas nagy szívfájdalmam, mivel a legnagyobb hangolódási faktort ezek a helyek tették hozzá a decemberi időszakban. Sajnos általánosságban az elmúlt évek alapján elmondható, hogy gyermekkorom fehér karácsonya sem várható, habár a remény sose hal el ezzel kapcsolatosan.

Tavalyihoz hasonlóan, idén is igyekszem aktív lenni és segíteni titeket ajándékokkal és más fontos teendőkkel kapcsolatosan. Ezért el is készítettem nektek egy nagyon szuper heti teendős naptárat, amit nyomtassatok ki és bátran használjátok! Minden fontos teendőt beleírhattok. PLUSZ készült egy bevásárló- és ajándéklista is, amivel szeretném még jobban megkönnyíteni a dolgotokat. A poszt végén mindent megtaláltok.

Na, de kezdjünk is bele. November vége van, senki nem késett le semmiről, teljesen időben vagyunk. Nem szeretném ismételni magamat, így IDE KATTINTVA találjátok a tavalyi posztot, amiben írok nektek a tervezés fontosságáról. Ezúttal kicsit szükséges ezt a posztot kibővítenem.

1. NE hagyd a vásárlást az utolsó pillanatra

Most aztán főképp fontos elkerülni a zsúfolt áruházakat. Tervezz, szervezz, légy céltudatos és gyors.

2. Rendelj online

Nem újdonság tudom. Nagyon nehéz online vásárolni, mi van, ha a ruha nem passzol, nem áll jól, ezeket általában vissza lehet küldeni. Jelen esetben nem az Aliexpressre gondolok, mert onnan valószínű nem fog megérkezni a csomag, hanem itthoni termékek vásárlásáról. Legtöbb esetben fel lehet venni a gyártóval a kapcsolatot, ha kisvállalkozásokról beszélünk, akik készségesen válaszolnak minden kérdésünkre.

PLUSZ: ha teheted, bevásárlásodat is intézd online. Egyszerűbb, biztonságosabb, gyorsabb.

3. Ajándékozz különlegeset

Akár te is elkészítheted, én rendszerint készítek a felnőtt családtagok számára csokilikőrt (Receptjét ide kattintva találod) és egyszerűen imádják. Minden évben megtartják az üveget, amit beszedek december elején és újra megtöltöm nekik. Kihagyhatatlan része a karácsonyunknak. A következő posztba összeszedem nektek a kedvenc hazai márkáimat, akiktől érdemes vásárolni, úgyhogy legyetek résen. Ha esetleg van ötletetek és megosztanátok velem, szívesen várom hozzászólásban, vagy a Facebook, Instagram, Gmail felületeim bármely részén.

4. Hangolódj otthon

Süss mézeskalácsot, amely receptjét itt találod. Főzz forralt bort. Vagy csak az illat kedvéért tegyél egy kis lábosba: narancshéjat, egész fahéjat, egész ánizst és öntsd fel vízzel, hogy megteljen a lábos, nagyon lassú tűzön forrald fel. GARANTÁLT A KARÁCSONYI OTTHONI ILLATOSÍTÓ

TIPP: Tehetsz bele kis  friss fenyőágat is a fenyőágolaj illat miatt.

5. Kreatívkodj

Tudom teljesen egyszerű megvenni a kész koszorút vagy kopogtatót, de te is el tudod őket készíteni, csak a hozzávalókat kell beszerezni pl.: egy virágnagykerbe. Vagy készíts egyedi gömbdíszeket. Nem kell, hogy az egész fán csak ilyenek legyenek, de egy-két saját dísz, nagyon szuperül mutat.

TIPP: Tanulj kalligráfiát. A csodaszép betűkhöz elengedhetetlen. Karácsonyi zene, forró csoki és a net tele van jobbnál jobb online tananyagokkal.

6. Wish list készítése

Avagy milyen ajándéknak örülnél. Legegyszerűbb módja, hogy a gépen létrehozol egy könnyen hozzáférhető (mondjuk az Asztalon elhelyezve) mappát, amibe Printscreen és Paint segítségével kimásolod, azokat a termékeket, amire szükséged van vagy, amire vágysz. Amikor megkérdezik, hogy mit szeretnél te pontosan megtudod mutatni, még arra is adsz tippet, hogy azt a dolgot hol lehet beszerezni. Másnak kevesebb fejtörés, számodra pedig nagyobb az öröm. És nem kell tettetned magad ajándékozáskor, hogy mennyire örülsz egy olyan ajándéknak, amit legbelül tudod, hogy úgy is ki fogsz dobni.

TO DO LIST LETÖLTÉSE

GIFT LIST LETÖLTÉSE

MUST BUY LETÖLTÉSE

 

süti beállítások módosítása